עוגת דבש לא שגרתית ומיוחדת מאד
בטעמה, למי שלא אוהב תפוזים
שיחליף בממרח תמרים
תבנית 30*10
או אנגליש קייק רחבה
או להכפיל כמויות ולאפות בתבנית 24
מתכון:
240 גרם קמח (2 כוסות)
שקית אבקת אפיה
חצי כפית סודה לשתיה
כפית קינמון
קורט מלח
2 ביצים
חצי כוס סוכר חום כהה
3/4 כוס שמן
חצי כוס תה ארל גריי
2 כפות דבש
3 כפות קונפיטורת תפוז משובחת
קראמבל קינמון:
50 גרם חמאה קרה
50 גרם אגוזים טחונים
50 גרם קמח
3 שקיות סוכר ווניל+כפית שטוחה קינמון
אופן ההכנה:
קראמבל קינמון:
לערבב את כל החומרים במעבד מזון
עד שנוצרת תערובת פירורית
לשמור בקערה בצד
העוגה:
מערבבים את כל הרטובים ביחד
הביצים,שמן,תה,דבש,ממרח תמרים
מערבבים את כל היבשים ביחד
קמח,סודה לשתיה,אבקת אפיה,קינמון ומלח
מוסיפים את היבשים לתערובת הרטובים
ומערבבים רק עד שהכל נטמע
להזהר מערבוב ייתר
לפזר מעל את קראמבל קינמון
ולאפות בחום 155 מעלות בטורבו
במשך 35 דקות או עד שהקיסם יוצא ייבש