חיפשתי מתכון קליל עם פירות ללא חמאה עוגה שתהיה
מפנקת לצד הקפה אבל שלא תכיל בתוכה חמאה
אני הכנתי עם קמח כוסמין 70% אתם יכולים להכין עם קמח לבן
מתכון:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
2 שקיות סוכר ווניל
כף דבש
כף קינמון
100 מ”ל כוס שמן(חצי כוס חד פעמי קר)
2 כוסות קמח (280 גרם)
שקית אבקת אפיה
4 שזיפים חתוכים לקוביות (רצוי שזיפים אדומים)
100 מ”ל חלב(ניתן להמיר למים/מיץ תפוזים-אבלל החלב נותן טעם ומרקם משגעע)
כף רום אמיתי
אופן ההכנה:
את קוביות השזיפים שמים להשריה עם כף קינמון 2 סוכר ווניל וכף רום
(לפני ששמים את השזיפים מעל העוגה רצוי להוסיף להם 2 כפות קמח
ע”מ שלא ישקעו) ולערבב.
ומניחים בצד רבע שעה לספיגת טעמים
מקציפים את הביצים והסוכר לקצף יציב במשך 8 דקות
מוסיפים את הדבש השמן והחלב
מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה ומערבבים בתנועות עטיפה חצי דקה
שופכים לתבנית משומנת ואופים בחום 160 מעלות רבע שעה
מוציאים את העוגה מסננים את הנוזלים של השזיפים ושמים אותם מעל העוגה
(מוסיפים להם 2 כפות קמח ולערבב ואז לפזר אותם מעל העוגה)
אופים עוד 40 דקות בערך (מכניסים קיסם לראות שהיא יבשה-זה משתנה מתנור לתנור)