אחרי ראש השנה נשאר מלאי תפוחים בשפע
אין כמו להכניס אותם לעוגה לאפות ולאכול
במתכון השתמשתי בגרנד סמית שהם זן ירוק וחמצמץ
אם השתמשתם בתפוחים מתוקים יותר תפחיתו סוכר
2 תבניות אינגליש קייק
מתכון:
לתערובת התפוחים:
3 תפוחים מקולפים חתוכים לקוביות
2 כפות מיי ורדים
כפית קנמון
2 שקיות סוכר וניל
לערבב הכל ביחד
לבלילה:
2 ביצים
חצי כוס סוכר
150 מ”ל שמן(3/4)
רבע כוס קמח שקדים
(אם אין ניתן להשמיט)
280 גרם קמח תופח(2 כוסות)
240 מ”ל תפוז סחוט טבעי
6 בסקויט לוטוס שבור לחתיכות בינוניות
3/4 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבלילה לתערובת חלקה
שופכים את התפוחים ומערבבים
שופכים לתבניות
ואופים בחום 160 מעלות בטורבו 35/40 דקות