העוגיות האלה עוברות פעמיים אפיה.
פעם אחת כרולדה ופעם שניה אחרי שחתכנו אותם מייבשים אותם שוב בתנור.
אפשר להחליף את האגוזים במה שרוצים.
מתכון:
2 ביצים
כוס סוכר(200 גר’)
רבע כוס שמן(40מ”ל)
כף נוגט(30 גרם)
כוס וחצי קמח(270 גר’)
כפית אבקת אפיה(5 גר’)
חצי כוס שקדים מולבנים
רבע כוס פקאן
רבע כוס פיסטוק
חצי כוס אגוזי מלך
רבע כוס חמוציות
קורט מלח.
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר מוסיפים את השמן והנוגט ואת שאר החומרים מערבבים היטב התערובת קצת דביקה מרטיבים את הידיים ויוצרים 2 ככרות ארוכות ודקות התערובת מתפשטת ומתנפחת וזה בסדר אופים בחום 170 מעלות 20 דקות.
מוציאים מהתנור ומצננים.
פורסים את הרולדות לרצועות מניחים אותם על התבנית ואופים לייבוש בחום 1700 מעלות בערך 12 דקות.
הן צריכות לצאת קשות ופריכות.
טו בשבט שמח..