דונאטס אני אוהבת יותר מסופגניה
זהו מאפה אוורירי יותר וטעים בטירוף
בעצם סוג של ספינג של האמריקאים חח
מתכון:
500 גרם קמח
כף שמרים יבשים
50 מ”ל נטורינה רכה מאד
ביצה אחת קטנה
חלמון
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
120 מ”ל חלב סויה
אופן ההכנה:
מתחילים בהמסת השמרים עם קורט סוכר
ורבע כוס מים
לאחר מכן מכניסים את הקמח
ושאר החומרים מעל
לשים 10 דקות התפחה חצי שעה
מורידים למשטח מקומח קלות
מרדדים את הבצק לעובי 2 מ”מ
(חשוב שהבצק לא יהיה דק)
וקורצים עיגולים עם כוס רחבה
את האמצע קורצים עם צנטר מהחלק הרחב
מניחים על ניירות אפיה גזורים
מתפיחים שעה ורבע
מטגנים בחום 165 מעלות
2 דקות מכל צד
מקררים מעט
וטובלים בגנאש שוקולד
גנאש
100 גרם שוקולד מריר
100 מ”ל שמנת צמחית או מתוקה
ממיסים היטב
ומצננים