המנהג בראש השנה לאכול דברים מתוקים
כדי להמתיק לנו את השנה
אני בחרתי להכין חלות במרקם עוגת שמרים
רכה ועסיסית בטירוף עם קורטוב של מתיקות אבל לא מידי
בכדי שנוכל לברך המוציא
שמתי בפנים 50 גר’ נטורינה מומסת אל תמירו בשמן!!
זה סוד המרקם המיוחד בטירוף
תנסו ומבטיחה שתקצרו מחמאות
מתכון:
קילו קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
כף שטוחה מלח
כף גדושה דבש (30 גר’)
2 כפות סוכר
50 גר’ נטורינה מומסת
ביצה
500 מ”ל מים
קעריות קטנות מחרסינה של מאפינס
אג ווש:
2 חלמונים ביצה אחת
קורט מלח כפית סוכר כפית דבש
לטרוף היטב לסנן
ולמרוח מעל החלה
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
מתפיחים חצי שעה
מחלקים את הבצק לכדורים בגודל 80 גר’
נותנים לכדורים מנוחה רבע שעה
פותחים כל כדור בעזרת מערוך ומגלגלים לרצועה
נותנים מנוחה לרצועות 10 דקות
מגלגלים את הרצועות לאורך
קולעים שתי וערב בצורה עגולה
(חשוב לשמן מסביב את קעריות המאפינס בכדי שיהיה קל לחלץ לאחר אפיה)
מתפיחים שעה
מורחים מעל את תערובת הביצה
אופים בחום 190 מעלות בטורבו 24 דקות
מוצאים מורחים מעט דבש על הרצועות ומפזרים גבישי סוכר