הקמח כוסמין בעיני הוא שלמות הוא טעים ובריא
ונותן פתרון מצויין למי שרוצה להיגמל מהקמח הלבן
אין לו טעם לוואי הוא רך ועשיר בחומצות אמינו וסיבים תזונתיים
מתכון:
קילו קמח כוסמין 80%
2 כפות שמרים יבשים
כף סוכר
2 כפות דבש
כף מלח
3/4 כוס שמן(180 מ”ל)
500 מ”ל מים קרים
אופן ההכנה:
מתסיסים את השמרים עם חצי כוס מים וכפית סוכר
לאחר שהשמרים תססו בקערת המקסר
מוסיפים את הקמח ושאר החומרים
לשים 10 דקות
מתפיחים במשך חצי שעה
קורצים עיגולים בגודל 140 גרם מכסים בניילון
נותנים להם מנוחה רבע שעה
פותחים כל עיגול במערוך למלבן מגלגלים לרצועה ואז קולעים
מתפיחים שעה את החלות
אופים בחום 190 מעלות בטורבו במשך 25 דקות