החלה הזאת היא סוג של הכלאה בין לחם לבין עוגת שמרים
יש בבצק ביצים ודבש מה שנותן מרקם עסיסי כמו של עוגת שמרים
אבל מלוחה לא מתוקה
2 חלות
מתכון:
קילו קמח לחם
2 כפות שמרים יבשים
כף וחצי דבש
2 ביצים
כף מלח
כף סוכר
רבע כוס שמן
2.5 כוסות מים (600 מ”ל)
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
מתפיחים 20 דקות
מחלקים לכדורים בגודל 180 גרם
(ניתן לחלק ל130 גרם)
נותנים מנוחה 10 דקות
פותחים כל כדור למרובע מגלגלים
ומרדדים לנחש
קולעים לאיזה צורה שרוצים
מתפיחים שעה
טורפים חלמון עם קצת סוכר קצת מלח
מורחים מעל החלות
ואופים בחום 190 מעלות בטורבו 25 דקות
בתום האפיה אני מורחת מעט דבש
ומפזרת סוכר גבישי