בעוגה הזאת יש בסה”כ 2.5 כפות קמח אם תמירו את הקמח
לקורנפלור תקבלו עוגה לצליאקים וגם עוגה כשרה לפסח
היא יפה וגבוהה ומותאמת להגשה חגיגית באירועים או בכל מסיבה
תבנית/רינג 22 או 23
מתכון:
4 ביצים
60 גרם (1/3 כוס)סוכר חום כהה
60 גרם סוכר (1/3 כוס)
כוס אגוזי לוז ופקאן קלויים טחונים דק דק
120 גרם מחית פרלינה
90 גרם חמאה מומסת
60 גרם קמח (3 כפות)
לצליאקים ופסח תמירו אותה כמות לקורנפלור
כפית אבקת אפיה
גנאש ריבת חלב:
100 גרם שוקולד חלב
50 גרם שוקולד לבן
50 גרם שוקולד מריר
כף גדושה של ריבת חלב
200 מ”ל שמנת מתוקה
(לפרווה- שימו רק 200 גרם שוקולד מריר)
מוס ווניל
500 מ”ל שמנת מתוקה 38% שומן
כפית מחית ווניל או תמצית ווניל אכותית
2 כפות פודינג ווניל
רבע כוס חלב
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים שלמות עם שני סוגי סוכר
לתערובת תפוחה ויציבה
מערבבים את הפרלינה והחמאה לתערובת חלקה
יוצקים בזרם דק לתערובת הביצים
מוסיפים את שאר היבשים בתנועות קיפול
שופכים לתבנית ואופים בחום 160 מעלות בטורבו
35 דקות
גנאש ריבת חלב
קוצצים את השוקולדים לחתיכות קטנות
מרתיחים את השמנת מוסיפים את הריבת חלב
יוצקים את השמנת מעל השוקולדים ממתינים דקה
ומערבבים היטב לתערובת חלקה
מצננים היטב עד שהגנאש נהפך למשחה סמיכה מאד
מוס ווניל:
מקציפים את כל החומרים לתערובת יציבה אך לא נוקשה
הרכבת העוגה
מחלקים את העוגה ל3 חלקים (ניתן גם 2)
בכל חלק מורחים בנדיבות גנאש
ומעל מזלפים את המוס ווניל
סוגרים את החלק השלישי ומעל מזלפים יפה