אחת העוגות היפות והטעימות שהכנתי
אל תתנו למראה שלה להרתיע אתכם מלהכין אותה
היא מאד קלה להכנה,אני אופה אותה בתבנית תנור
ואז קורצת שני עיגולים בגודל הרינג
מה שנותן לי שכבות אחידות במראה
תבנית תנור
רינג קוטר 20
מתכון:
6 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
כוס פקאן קלוי וטחון
3 כפות קמח
טופי קרמל:
כוס סוכר
20 גרם חמאה
120 מ”ל שמנת מתוקה
מוס וניל:
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות פודינג ווניל
2 שקיות סוכר וניל
גנאש שוקולד:
100 מ”ל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
50 גרם שוקולד חלב
כף דבש
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
מנמיכים את מהירות המיקסר
ומוסיפים את החלמונים עד להטמעה
את האגוזים והקמח מוסיפים בתנועות קיפול
שופכים לתבנית תנור עם נייר אפיה משומן
אופים ב160 מעלות בטורבו 16 דקות
טופי קרמל:
ממיסים את הסוכר עד לקרמל בצבע עינבר
מוסיפים בזהירות ותןך כדי ערבוב את השמנת
מערבבים עד שנוצר טופי חלק
מוסיפים את החמאה מערבבים היטב ומצננים
מוס וניל:
מקציפים את כל החומרים לקצף יציב אך לא נוקשה
גנאש שוקולד:
מרתיחים את השמנת והדבש
מוסיפים את השוקולד
ומערבבים לתערובת חלקה
מסננים ומצננים מעט
הרכבת העוגה:
קורצים בעזרת רינג 2 עיגולים
חלק אחד מניחים בתוך תבנית או ברינג
עם תחתית
שופכים מעל חלק מהקרמל
מעל הקרמל שמים מחצית מהמוס הוניל
שמים מעל שכבה נוספת של העוגה
מעל טופי,ומסיימים במוס הוניל
מכניסים למקפיא ומכינים את הגנאש:
שופכים את הגנאש על העוגה
ומכניסים למקפיא שעה