טרמיסו מושלם

1K

העוגה הזאת קיבלה את הציון המנצח ברשימת
עוגות גבינה לשבועות בקרב הנסייני/ות.
חשוב להיצמד להוראות המתכון
1.כמובן שאת בשקוטי השוקלד אפשר לעשות ווניל
פשוט להוריד את הכמות של הקקאו ולהוסיף קמח
2.את גבינת המסקרפונה ניתן להחליף בגבינת שמנת
אבל לא בגבינה רזה.
3.לא לוותר על האספרסו הוא נותן את כל הטעם
את העוגה עידנתי הורדתי את הביצים(לא אוהבת טעם של ביצים בעוגות קרות
מרגישה אותם תמיד)
והחלפתי גבינת מסקרפונה אחת בגבינת שמנת
המתכון בכוס חד פעמי חם או כוס מדידה
תבנית מס: 24
מתכון:
בשקוטים שוקולד
6 ביצים
כוס סוכר (180 גרם)
כוס קמח(140 גרם)
3 כפות קקאו (40 גרם)
מילוי גבינה:
2 שמנת מתוקה
גבינת מסקרפונה
גבינת שמנת 16%
כפית מחית ווניל
6 גרם גלטין(חצי כף) ב36 גרם מים(רבע כוס)
כוס סוכר(200 גרם)
קצפת שוקולד מעל:
שמנת וחצי מתוקה בטעם שוקולד
חצי שקית פודינג שוקולד
רבע כוס חלב
קקאו
אופן ההכנה:
לבשקוטים:
מפרידים את הביצים
את החלבונים מקציפים עם הסוכר לקצף יציב מאד
מוסיפים את החלמונים ומערבבים בתנועות עטיפה
מנפים את היבשים ומוסיפים לקצף החלבונים ומערבבים
בתנועות עטיפה.
מכניסים לשק זילוף עם צנטר(יש תמונה)
ומזלפים לאורך 5 ס”מ
מנפים מעליהם אבקת סוכר
ואופים בחום 170 מעלות 20 דקות
סירופ אספרסו:
כוס אספרסו
חצי כוס שמנת מתוקה בטעם שוקולד
מערבבים היטב
מטבילים את הבישקוטים בסירופ האספרסו
ומסדרים בתחתית שכבה אחת
מילוי הגבינה:
משרים את הגלטין עם המים לפחות רבע שעה
מקציפים את המסקרפונה גבינת שמנת מחית ווניל והסוכר ביחד
מוסיפים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצף יציב
מחממים קלות את הגלטין להזהר מחימום יתר להוסיף
לקצף הגבינה ולערבב עוד חצי דקה על מהירות גבוהה
(ניתן לוותר על הגלטין הוא נותן עוד קצת יציבות לעוגה)
שופכים חלק מתערובת הגבינות.
מסדרים עוד שכבה של בשקוטים טבולים בסירופ ומעל
את קצף הגבינות שנותר.
קצפת שוקולד:
מקציפים את השמנת עם הפודינג והחלב לקצף יציב
מכניסים לשק זילוף עם צנטר(מה שזילפנו עם הבישקוטים)
ומזלפים מעל העוגה תלוליות צפופות.
מפדרים מעל קקאו(חשוב שהקקאו יהיה איכותי לפחות 22% שומן)

אחרי שהקצפנו את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב מאד
מוסיפים את החלמונים ומערבבים בתנועות עטיפה
מנפים את היבשים מעל קצף החלבונים ומערבבים שוב בתנועות עטיפה
זה הצנטר שמזלפים איתו את הבישקוטים ואת קצפת השוקולד מעל
צנטר מס 14
זאת הצורה של הבישקוטי מעל מפדרים אבקת סוכר ואופים בחום 170 מעלות 20 דקות
שימו לב לקצפת שוקולד מעל כך זילפתי בצורת טיפות
לפני שמפרידים את העוגה מהתבנית תפדרו את הקקאו ואז תפרידו

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close