העוגה הזאת כל כך חגיגית וטעימה בטירוף
שילוב הטעמים ההורס בין השוקולד האספרסו והמסקרפונה
שאפילו ילדים מתאהבים
אל תוותרו על האספרסו למי שאין את המכונה בבית
שילך לבית קפה סמוך ויקנה 2 אספרסו ארוך
מבטיחה שעם אספרסו אמיתי הטעם הוא שמיימי
רינג 22 גובה 10
מתכון:
2 חבילות בשקוטים
סירופ:
כוס אספרסו
(אספרסו כפול והשלמתי עם מים)
חצי כוס סוכר
קרמו שוקולד אספרסו:
4 גרם גלטין+20 מ”ל מים
(לערבב ביחד ולהניח בצד 15 דקות)
100 מ”ל חלב
120 מ”ל שמנת מתוקה
3 שקיות סוכר ווניל
3 חלמונים(את החלבונים תשאירו למוס מסקרפונה)
1/3 כוס אספרסו
200 גרם שוקולד מריר
מוס מסקרפונה:
250 גרם מסקרפונה בטמפ’ החדר
500 מ”ל שמנת מתוקה
3 חלבונים
חצי כוס סוכר
כף שטוחה פודינג ווניל
4 גרם גלטין+20 מ”ל מים
אופן ההכנה:
סירופ סוכר:
להרתיח את האספרסו עם הסוכר
10 דקות ולהניח בצד
קרמו שוקולד אספרסו:
שמים בסיר
חלב,שמנת מתוקה,סוכר ווניל והחלמונים
ומבשלים עד ל-80 מעלות לערבב כל הזמן
(בטמפ’ 80 מעלות החלמונים מפוסטרים)
מורידים מהגז ומוסיפים את השוקולד והגלטין
ומבלנדרים (במוט בלנדר)לתערובת חלקה
טובלים בשקוטים בסירופ
ומרפדים שכבה ראשונה
שופכים חצי מהקרמו ומקפיאים
מתחילים להכין מוס מסקרפונה:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר
לקצף יציב ונוקשה מעבירים לקערה אחרת
מקציפים את השמנת עם הפודינג והמסקרפונה
לקצף רך מאד
מוסיפים את החלבונים והגלטין וממשיכים לקצב יציב
מוציאים את התבנית מהמקפיא
ושופכים חצי מהכמות מעל הקרמו
שוב שמים שכבת בשקוטים מעל
שוב קרמו ואת מוס המסקרפונה
מקפיאים 3 שעות
לאחר מכן מעבירים למקרר