מרוב שהן רכות הילדים שלי קוראים להם
עוגת שמרים מלוחה, ניתן להחליף באיזה תבלין שאוהבים
כוסברה מיובשת,אורגנו,שומשום שחור,פרג
15 לחמניות
מתכון:
קילו קמח
2 כפות שמרים
4 כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס קצח
כוס בצל מטוגן מיבש(רק את התבלין קנוי)
כוס שמן
2 וחצי כוסות מים(את המים לשים בהדרגה)
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
ומתפיחים חצי שעה(בחורף שעה)
מחלקים את הבצק לעיגולים בגודל 120 גרם
משמנים ומניילנים בעזרת שקית אשפה גדולה
ומניחים למנוחה רבע שעה
לאחר מכן פותחים כל עיגול בעזרת מערוך
למלבן ארוך ומעט רחב, מגלגלים לנחש
ומניחים בצד למנוחה 3 דקות את כל הנחשים
מגלגלים את הנחשים לגליל לא מידי ארוך וקושרים
צורה של קשר
מניחים כך את כל הלחמניות בתבנית אפיה משמנים קלות מלמעלה
מניילנים ומתפיחים קרוב לשעה או עד שמכפיל הנפח
2 חלמונים עם מעט סוכר ומעט מלח
מןרחים את הלחמניות בעדינות ומפזרים קצת שומשום
אופים בחום 210 מעלות בטורבו קרוב ל12 דקות