מנה חגיגית שניתן להכין אותה
באיזה גדלים שתרצו
מתכון:
מחבת קוטר 20 ס”מ
חבילת בצק עלים של שמרית
שווארמה:
3 חתיכות פרגית
רבע כוס שמן זית
כף תבלין שווארמה
חצי כפית כרכום
חצי כפית כמון
חצי כפית פפריקה חריפה
2 בצלים בינונים
אופן ההכנה:
מרפדים את המחבת בבצק עלים
מורחים מסביב ביצה
מפזרים שומשום וקצח
אופים בחום 170 מעלות בטורבו 40 דקות
או עד שמשחים
שווארמה:
מערבבים את כל התבלינים ביחד
מתבלים את הפרגיות
צולים אותם על הפלאנצה 6 דקות מכל צד
חותכים אותם לרצועות דקיקות
חותכים את הבצלים לרצועות
מטגנים את הבצלים עם שמן זית
מוסיפים את השווארמה
מקפיצים בערך 7 דקות מניחים על בצק העלים
מגישים חם