את העוגה הזאת רשמתי בפרווה וגם
שיתפתי אפשרות למי שירצה להכין את המוס אוראו
לחלבי
תבנית 24:
מתכון:
לקלתית:
240 גרם עוגיות אוריאו מרוסקות דק
50 גרם נטורינה מומסת
מוס אוריאו:
500 מ”ל שמנת צמחית (לחלבי מתוקה 38%)
2 כפות פודינג וניל
2 שקיות סוכר וניל
2 כפות סוכר
(מי שאוהב עוגה מתוקה שיוסיף חצי כוס סוכר)
כף נס קפה
חצי כוס חלב סויה (לחלבי חלב)
7 עוגיות אוריאו מרוסקות גס
50 גרם שוקולד מריר מגורד
*לחלבי ניתן להוסיף גביע שמנת חמוצה 27%
גנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
כף דבש
100 מ”ל שמנת מתוקה 38%
*לחלבי חצי שוקולד חלב חצי מריר
אופן ההכנה:
לקלתית:
לערבב את הנטורינה עם העוגיות
ולשטח בתבנית
מוס אוריאו:
להקציף את השמנת למרקם יוגורט
להוסיף את הפודינג,הסוכרים החלב והנס קפה
*אם עשיתם חלבי את השמנת חמוצה גם מוסיפים
מקציפים לקצף יציב
מוסיפים את העוגיות והשוקולד ומקפלים ידנית
שופכים לתבנית ומקפיאים
עד שהגנאש מוכן
גנאש:
מרתיחים את השמנת
מוסיפים את השוקולד והדבש
ומערבבים היטב לתערובת חלקה
מוציאים מהמקפיא ושופכים
בעדינות מעל המוס
*הגנאש צריך להיות פושר ולא חם מידי