מוס אייס קפה

12.2K

טיפים והמרות:
אני השתמשתי באספרסו- למי שאין שיחליף בנס קפה אכותי
או שיגש לבית קפה ויבקש אספרסו כפול
המרה לפרווה- במקום שוקולד חלב =לבן
תחליפו ל100 גרם שוקולד מריר
*לפני ששופכים את המוס רצוי לשים מסביב שקף
תבנית 22
מתכון:
ספוג שוקולד קפה:
5 ביצים שלמות
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
שקית פודינג שוקולד
כפית נס קפה
כף קמח שקדים
מוס אייס קפה:
7 גרם ג’לטין מומס ב35 מ”ל מים(לערבב ולהניח בצד 20 דקות)
150 מ”ל שמנת מתוקה
150 מ”ל חלב
100 גרם שוקולד לבן
100גרם שוקולד חלב
אספרסו כפול
כף נס קפה
כף גדושה דבש
2 שקיות סוכר וניל
לשיוש 50 גרם שוקולד מריר מומס
*600 מ”ל שמנת מתוקה 38%
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים עם הסוכר
לקצף תפוח ויציב
מוסיפים את שאר החומרים ומקפלים
עד שהם נטמעים
אופים בחום 160 מעלות בטורבו
30 דקות (להכניס קיסם ולוודא שהוא יבש)
לצנן לחלוטין את הבסיס
לאחר מכן לדחוף עם הידיים בצדדים את הספוג
שיהיה שווה בגובה
מוס אייס קפה:
מחממים את כל החומרים ביחד
למעט הגלטין ו600 מ”ל קצפת
להוסיף למסה את הגלטין ולערבב היטב
אסור לתערובת לרתוח
אחרי שהגלטין נמס והתערובת חלקה
להעביר את התערובת דרך מסננת
ולצנן לטמפרטורת החדר
מקציפים 600 מ”ל שמנת לקצף במרקם יוגורט
מוסיפים את מסת הקפה ומקפלים
מפרישים כוס לשוקולד המריר ומערבבים היטב
יוצקים מעל בסיס השוקולד את מסת הקפה
מעל את מסת השוקולד ובעזרת מרית מקפלים
לקלות לשיוש קל.
מקפיאים 3 שעות
לקצף מעל:
200 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות פודינג שוקולד
רבע כוס חלב
מקציפים ומזלפים
ניתן לגרד מעל שוקולד חלב

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close