בילדותי כשהגיע עונת התותים אהבנו
לחתוך אותם לקוביות לפזר סוכר ווניל
ולשפוך מעל שמנת חמוצה רק בשביל
המאכל השיימי הזה אהבנו ששבת מגיעה
את כל הטוב הזה לקחתי והכנסתי לעוגה
כדי לחזק טעם ריסקתי תותים והכנסתי
לקצפת
העוגה הזאת מצריכה שימוש בגלטין
ע”מ לייצב אותה
תבנית 24/26 עם דפנות גבוהים
מתכון:
ספוג לימון:
4 ביצים מופרדות
2 סוכר ווניל
3 כפות סוכר
גרידת לימון
כף מיץ לימון
כף שמן
3.5 כפות קמח
מוס בוואריה תות
10 גרם ג’לטין מומס ב50 מ”ל מים
(להניח בצד לספיגת המים 20 דקות)
10 תותים יפים חתוכים לקוביות
7 תותים מרוסקים גס(במוט בלנדר)
250 גרם גבינת ריקוטה
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
4 שקיות סוכר ווניל
חצי כוס סוכר
3 כפות שטוחות של פודינג ווניל
חצי כוס חלב
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם כל הסוכרים
לקצף יציב ונוקשה מנמיכים את מהירות המיקסר
ומוסיפים את שאר החומרים למעט הקמח
את הקמח מסננים ומוסיפים בתנועות עטיפה
שופכים לתבנית ואופים בחום 160 מעלות בטורבו
20 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש
מקררים, לאחר הקירור דוחפים את דפנות העוגה באצבעות
ע”מ שהתחתית תצא אחידה בגובה
שמים שקף
מוס בוואריה:
מערבבים את מחית התות עם גבינת הריקוטה
מחממים קלות את הגלטין עד להמסה מוחלטת
(זהירות לא להרתיח)
מקציפים את השמנת למרקם יוגורט מוסיפים את
החלב הסוכרים והפודינג וממשיכים להקציף עוד דקה
מוסיפים את הריקוטה ומחית התות והגלטין
ומקציפים לקצף יציב(עוד 2 דקות)
מוסיפים את קוביות התות ומקפלים בתנועות קיפול
שופכים את המסה לתבנית
מכניסים לילה לקירור
ניתן לקשט בקצפת מעל