מוס יוגורט וקולי דובדבן/פטל

12K

שילוב הטעמים של יוגורט עם פירות
הוא מיוחד ומנצח בטעמים
ניתן לשים כל פרי שרוצים בתנאי
שאלה יהיו פירות טריים ולא מקופסאות שימורים
הערות:
קולי:
להכנת מחית ביתית:
150 גרם דובדבן
50 גרם פטל טרי(יש במקפיאים של הסופרים)
טוחנים ומסננים
אח”כ מבשלים עם רבע כוס סוכר 10 דקות ומצננים
(הכמויות שרשמתי זה בהתאם למתכון)
תבנית 24 ותבנית בגודל 20 לקולי
מתכון:
בסיס=
200 גר’ בסקויטים טחונים דק
100 גרם חמאה מומסת
קולי דובדבן:
חצי כוס סוכר
כפית דבש
150 גרם מחית דובדבן
50 גרם מחית פטל
5 גרם פקטין מעורבב עם 2 כפות סוכר
4 גרם ג’לטין מעורבב עם 20 מ”ל מים
(לתת לגלטין לספוח את כל הנוזלים חצי שעה)
מוס יוגורט:
7 גרם גלטין מומס עם 35 מ”ל מים(להניח בצד חצי שעה)
500 מ”ל שמנת מתוקה 38
200 גר’ יוגורט 3%
200 גר’ שמנת חמוצה 27%
100 גרם שוקולד לבן
120 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות פודינג ווניל
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
קולי דובדבן פטל:
מחממים את המחיות עם הסוכר והדבש
מוסיפים בהזרעה את הפקטין
(כל פעם מפזרים קצת מערבבים ושוב)
מבשלים עוד דקה מכבים את הגז
מוסיפים את הגלטין ומערבבים היטב
עד שהתערובת חלקה מאד
שופכים לתבנית הקטנה
(רצוי לשים ניילון נצמד למטה שיהיה קל לחלץ)
ומקפיאים שעתיים
בסיס:
מערבבים את הבסקויטים עם החמאה
ומשטחים בתבנית
מוס יוגורט:
ממיסים את השוקולד עם 120 מ”ל שמנת לתערובת חלקה
שמים בקערה את היוגורט,השמנת,הפודינג
סוכר וניל,סוכר,מערבבים היטב לתערובת חלקה ומסננים במסננת
מקציפים את השמנת למרקם יוגורט
מוסיפים את תערובת היוגורט ומקציפים עוד דקה
ממיסים את הגלטין (לא להרתיח)
ומוסיפים לתערובת בזרם דק כשהמיקסר על מהירות גבוהה ומקציפים עוד דקה
הרכבת העוגה:
שופכים שליש מהתערובת
מניחים מעל את קולי
ושופכים את יתרת התערובת
מכניסים למקרר להתייצבות לילה

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close