מוס קרם פרש וריפל ריבת חלב

3.9K

המתכון נכתב עם ג’לטין ולאלה שמפחדים
מג’לטין נתתי אופציה ללא גלטין
עוגה יפייפיה שבהמשך ריבת החלב קצת תיזל
מתוכה כמו לבה מתפרצת וזה סוד הקסם והטעם
תבנית או רינג 23/24
מתכון:
בסיס:
200 גרם עוגיות לוטוס טחונות
100 גרם חמאה של תנובה מומסת
מוס קרם פרש:
10 גרם גלטין מומס ב50 מ”ל מים
(לערבב היטב ולהניח בצד 20 דקות)
500 מ”ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
350 גר’ קרם פרש השף הלבן
2 כפות פודינג וניל
כף תמצית וניל
3 מקופלת קצוץ (לא דק)
150 גר סוכר (3/4 כוס)
לריפל:
80 גר ריבת חלב מומסת
(בערך 3 כפות)
אופן ההכנה:
בסיס:
לערבב את החמאה עם העוגיות
לשטח בתבנית ולהקפיא
מוס קרם פרש:
להקציף את השמנת למרקם יוגורט רך
להוסיף את קרם פרש,וניל,סוכר והפודינג
ולהקציף לקצף מעט יציב
לחמם את הגלטין (זהירות לא להרתיח)
להפעיל את המיקסר על מהירות הכי גבוהה
ולשפוך בזרם דק את הגלטין
להמשיך להקציף עוד דקה
להכניס את המקופלת לערבב בתנועות עטיפה
לשפוך חצי מהריבת חלב(לא לערבב)
את כל התערובת לשפוך לתוך התבנית
מעל לשפוך את החצי השני של הריבת החלב
ולשייש קלות עם קיסם
להקפיא 3 שעות ולהעביר למקרר
הערות חשובות:
ללא גלטין
1.שימו חבילת פודינג וניל שלם והקציפו
לקצף יציב
2.הריבת חלב תנזל קצת מתוך העוגה וזה בסדר
זה כמו להגיש מוס עם רוטב קרמל זה הרעיון
3.לשוליים יפים שימו שקף מסביב
תוציאו את העוגה מהמקפיא תניחו בחוץ 10 דקות
ואז תחלצו את התבנית והשקף
4.לקישוט מסביב
זילפתי עם צנטר עגול גודל 8
בעזרת כפית קטנה קיערתי מלמעלה
וזילפתי ריבת חלב

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close