לא סתם החלטתי לקרוא למעמול הזה נדיר
זה אחד המתכונים הכי טובים שפגשתי בחיים.
ואיך קיבלתי אותו,
הגעתי לביה”ס לאסוף את הבת שלי בד”כ היא ממתינה לי בחוץ
והפעם ראיתי שהיא ממאנת להגיע, החנתי את האוטו
והלכתי לחפש אותה בכיתה, בחוץ ישבה לה המנקה
המיתולוגית של הבה”ס הגברת סאבחיה, ראיתי
אותה יושבת עם כוס תה ומעמול ביד
טוב תקשיבוווו המעמול הזה היה נראה חלומי
עמדתי והסתכלתי עליה והיא מביטה בי כלא מבינה
מה אני רוצה, ואז הושיטה לי מתוך השקית את המעמול
לקחתי בנימוס(לא אכלתי כי אני אוכלת מהדרין) אמאללה
איזה מרקם איזה ריח של מי זהר נדיר
אמרתי ספק התחננתי למתכון
ואז בחיוך אמרה לי שזה מתכון נדיר של אמא שלה
ועובר אצלהם דורות במשפחה, ישבתי בסבלנות עם דף ועט
והקשבתי לסיפורים היפים שלה וטיפים למתכון הנדיר הזה
ל-35 מעמולים
מתכון:
כוס וחצי קמח 225 גרם קמח
4 כפות שטוחות סולת 40 גרם
חצי כפית אבקת אפיה
חלמון
כף שמן
רבע כוס מים
100 גרם חמאה רכה
2 כפות מי זהר
מילוי:
חבילת תמרים בוואקום
כפית קנמון
חצי כפית הל,ציפורן
2 כפות מי זהר
לערבב הטב
אופן ההכנה:
לערבב את כל חומרי הבצק בוו גיטרה
הבצק יוצא רך ומעט דביק לשמן ידיים
להוציא ולעטוף בניילון נצמד להכניס למקפיא
לרבע שעה
לקרוץ עיגולים מהמחית תמרים בגודל 6 גרם
לקרוץ עיגולים מהבצק בגודל 13 גרם
לאפות את המעמול ב160 מעלות בטורבו
20 דקות.