מרק קובה סלק

5.8K

קובה סלק זהו מאכל שאהוב כמעט על כל משפחה
יש כמה שיטות להכין אותו אפרוס בפניכם ותחליטו
איך נח לכם להכין
שיטות:
1. מטגנים את כל הבשר מקררים ואז ממלאים את הקובות
2. מגלגלים את הבשר טחון לעיגולים ואז ממלאים את הקובות
3. יש כאלה שמכינים חלק סולת וחלק גרישה
הכוונה על כל 2 כוסות סולת חצי כוס גרישה (בורגול דק)
זה מקנה רכות מיוחדת לקובה אני אוהבת להוסיף בורגול דק
טיפ לקבלת צבע בורדו:
לקראת סוף הבישול להוסיף 2 סלק בינוני מגורד גס ולבשל עוד 5 דקות
כך תקבלו צבע בורדו עמוק
מתכון:
בצק קובה:
500 גרם סולת
כוס גרישה (בורגול דק)
כפית מלח
3 כפות שמן
2.5 כוסות מים
מילוי:
400 גרם בשר טחון
בצל מגורד
חופן כוסברה קצוצה
כפית מלח
כף פפריקה
כפית כרכום
כף תבלין לקציצות
שן שום כתושה
מעט שמן ללישת הבשר
מרק:
בצל בינוני חתוך לקוביות
4 מקלות סלרי חתוכים
2 גזר חתוך לעיגולים
2 סלק בינוני חתוך לקוביות גדולות
6 כוסות מים
2 עגבניות מגורדות
3 כפות רסק עגבניות
כף פפריקה בשמן
כף מלח
2 סלק בינוני מגורד-זה לסוף הבישול
אופן ההכנה:
משרים את הבורגול עם חצי כוס מים רבע שעה
את שאר החומרים שמים בקערה מלבד המים
מוסיפים את הגרישה ומתחילים בכוס מים
מתחילים ללוש.
את המים מוסיפים בהדרגה עד שתקבלו בצק גמיש ונוח לעבודה
כל הזמן ללוש, יתכן שלא תצטרכו את כל כמות המים ויתכן שתצטרכו
להוסיף חצי כוס מים
מילוי:
מטגנים את הבשר והתבלינים ומקררים
משמנים את הידיים קלות
לוקחים חתיכה מהבצק בגודל כדור פינג פונג
פותחים הכי דק
(יש כאלה שמרדדים עם מערוך)
ממלאים בבשר וסוגרים לכדור
מרק:
מטגנים את הבצל,הסלרי,והגזר
מוסיפים את קוביות הסלק
את העגבניה המגורדת,רסק העגבניות
התבלינים ו3 כוסות מים.
מרתיחים חצי שעה
מוסיפים את הקובה ועוד 3 כוסות מים
המים צריכים להיות בגובה הקובה
ומבשלים עוד שעה
לקראת הסוף מוסיפים את הסלק המגורד
ומבשלים עוד 5 דקות


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close