זהו בעצם בצק שמרים מושלם
בגלל כמות גבוהה של שומן השתמשתי בשמרים
טריים של שמרית מה שיתפיח את הבצק
בצורה יעילה מאד
מכמות זאת יוצאים 30 סופגניות
מתכון:
קילו קמח
50 גר’ שמרים טריים (שקית של שמרית)
200 גר’ סוכר (כוס)
2 שקיות סוכר וניל
כפית מלח
3 ביצים
350 מ”ל מים (כוס וחצי)
200 גר’ נטורינה בטמפ’ החדר חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
לשים את כל החומרים יחד למעט הנטורינה 10 דקות
לאחר 10 דקות מוסיפים מחצית מהנטורינה
ולשים עד שהיא נטמעת בבצק
מוסיפים את המחצית האחרונה ולשים שוב
עד להטמעה מוחלטת
מתפיחים חצי שעה בחוץ ועוד חצי שעה במקרר
מוציאים ומחלקים את הבצק לכדורים בגודל 60 גר’
מניחים על תבנית תנור ומתפיחים שעה
אופים בחום 190 מעלות בטורבו 15 דקות
מצננים היטב
ניתן למלא בקצפת,ריבה,ריבת חלב וכו’