מאפה הורס שניתן להכניס בתוכו מה שתחפצו
10 סמבוסקים גדולים
מתכון:
500 גרם קמח לחם
כף וחצי שמרים יבשים
כפית סוכר
חצי כף מלח
2 כפות שמן זית
כוס וחצי מים
למילוי:
מטבוחה
ביצה מבושלת
חציל קלוי
זיתים
מוצרלה
בזילקום
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק 10 דקות
מתפיחים חצי שעה
מחלקים ל10 עיגולים
נותנים מנוחה 10 דקות
פותחים כל עיגול
מורחים במטבוחה
שמים 2 עיגולים של ביצה
מעל זיתים מגולענים
פרוסת חציל,בזילקום
ומוצרלה
סוגרים היטב
מתפיחים שעה וחצי
מחממים תנור בתוכנית פיצה
שמים רשת בתחתית התנור מעל אבן שמוט
(אם אין אבן שמוט-תניחו תבנית תנור הפוכה
בתחתית התנור ותחממו את התנור במשך 40 דקות
בחום 260 מעלות בטורבו)
אחרי שהסמבוסק תפח היטב
מניחים את הסמבוסק על התבנית ואופים 10 דקות
או עד שהסמבוסק משחים