עוגת אגוזים וקוקוס/נירה שויאר

5.4K

קלסיקה של נס ליחה
בכל בית ישראל יש סיפור סביב המתכון המיתולוגי של נירה
זאת הייתה העוגה שהכי כיכבה אצלי בילדות בבית אימי
תבנית 26
מתכון:
חצי כוס סוכר
6 חלבונים

6 חלמונים
חצי כוס סוכר
3 כפות יין אדום
קורט מלח

חצי כוס קמח
כפית אבקת אפיה
כפית אבקת נס קפה
כוס קוקוס
3/4 כוס אגוזים קצוצים גס
100 גרם שוקולד מריר מגורד
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים לקצף יציב
מקציפים את החלמונים עם הסוכר לתערובת תפוחה
מוסיפים את היין והמלח ומערבבים קלות
מוסיפים את כל היבשים ומערבבים
את קצף המרנג מוסיפים ומקפלים בתנועות עטיפה
שופכים לתוך תבנית משומנת
ואופים בחום 155 מעלות בטורבו 40 דקות
להכניס קיסם ולוודא שהיא יבשה
בתום האפיה שופכים כוס נס קפה רותח
(2 כפיות נס 2 כפיות סוכר להוסיף מים ללא חלב)

קצפת:
250 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות אבקת סוכר
כפית נס קפה
להקציף לקצף יציב ולמרוח מעל העוגה

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close