עוגת אלפחורס של טליה וענוה

2.6K

בביה”ס של הבנות שלי הייתה פעילות מקסימה
כל הבנות היו צריכות לאפות עוגה
כשהמתכון ניתן בשידור חי
עוגה שיצאה הכי יפה תזכה בפרס
כמובן התיכוניסטיות שלי ענוה וטליה
נרתמו למשימה כשהן מסתכלות עליי
שאשלח להן חבל הצלה
עניתי להן תחרות חייבת להיות הוגנת
מילדות אתן יודעות איך אמא מכינה עוגות
עכשיו זה הזמן ליישם את כל הטיפים
והנה לפניכם התוצאה
תבנית 24
מתכון:
בצק פריך

200 גרם חמאה מומסת
חצי כוס אבקת סוכר
140 גרם קמח(כוס)
200 גר’ קורנפלור (כוס)
גרידת לימון
4 חלמונים
מוס וניל:
500 מ”ל שמנת מתוקה
250 גר’ גבינה לבנה 9%
כף תמצית וניל
2.5 כפות פודינג וניל
רבע כוס חלב
חצי כוס סוכר
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק ביד
משטחים בתבנית שכבה אחידה של בצק
שהשכבה תהיה דקה לא עבה
(מהשאר ניתן להכין עוגיות אלפחורס)
אופים בחום 165 מעלות 12 דקות
מצננים היטב
מפזרים מעל תחתית הבצק האפויה קוקוס
מוס וניל:
מקציפים את השמנת למרקם יוגורט
מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים
להתיצבות בלבד (לא לקרם נוקשה)
שופכים מעל הבצק ומכניסים להקפאה
לאחר 10 דקות:
ממיסים ריבת חלב על הגז
בערך 4 כפות
שופכים מעל העוגה ומחזירים להקפאה לחצי שעה
נוספת, ואז מעבירים למקרר

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close