אם אפשר לשלב פאי לימון עם עוגת גבינה
למה לא?
שילוב טעמים מנצח ואיזון עם שוקולד לבן לחמיצות
תבנית 24/26
מתכון:
בסיס עוגיות:
200 גר’ בסקויטים טחונים
100 גר’ חמאה מומסת
עוגת גבינה:
3 ביצים שלמות
כוס סוכר
כף תמצית וניל
500 גר’ גבינה לבנה 9%
200 גר’ שמנת חמוצה 27%
100 גר’ שוקולד לבן מומס
2.5 כפות קורונפלור
קארד לימון:
100 מ”ל מיץ לימון סחוט טבעי
2 ביצים
150 גר’ סוכר
100 גר’ שוקולד לבן
200 גר’ חמאה חתוכה לקוביות
אופן ההכנה:
בסיס עוגיות:
מערבבים את העוגיות עם החמאה
משטחים לתבנית
עוגת גבינה:
מקציפים את הביצים שלמות עם הכוס סוכר
לקצף תפוח, מוסיפים את שאר החומרים
וטורפים היטב לתערובת חלקה
משמנים את התבנית
יוצקים את התערובת לתבנית
ואופים בחום 140 מעלות בטורבו
שעה ורבע, מוצאים ומצננים
קארד לימון:
טורפים את הביצים הסוכר והמיץ לימון ביחד
מחממים על אש בינונית בקלחת תוך כדי עירבוב מתמיד
עד שמגיעים ל80 מעלות (חובה מד חום)
מורידים מהגז מוסיפים את השוקולד הלבן
מערבבים היטב עד שהוא נמס
מעבירים את התערובת לכד גבוה
ובעזרת מוט בלנדר מוסיפים כל פעם
2 קוביות חמאה ומבלנדרים
שוב מוסיפים ומבלנדרים ככה את כל קוביות החמאה
שופכים את המסה מעל עוגת הגבינה
ומקררים,ניתן לקשט עם קצפת מסביב