יעלי זאת הבת הבכורה שלי את העוגה הזאת אני מכינה לה קבוע
ליומולדת או סתם כשבא לי לשמח אותה, זאת העוגה האהובה עליה מאד
כשהיא נותנת ממנה ביס העיניים שלה זוהרות ובפה מלא היא מכריזה
“עשרה קבין של אושר ירדו לעולם העוגה הזאת נטלה הכל”
תבנית 26
מתכון:
לסבלה שוקולד:
100 גרם חמאה קרה
3/4 כוס קמח(120 גרם)
2 כפות קקאו אכותי
2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר
כף ממרח נוטלה או מחית פרלינה
כף מים קרים(בסוף)
ספוג לוז שוקולד:
3 ביצים גדולות מופרדות(אם הן קטנות אז 4)
חצי כוס סוכר
2 כפות שמן
50 גרם שוקולד מריר
חצי כוס אגוזי לוז קלויים קצוצים
2 וחצי כפות קמח
מוס ווניל:
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
2 כפות פודינג ווניל
חצי כוס חלב
2 שקיות סוכר ווניל
(מי שאוהב מתוק שיוסיף 2 כפות סוכר)
גנאש שוקולד:
150 גרם שוקולד חלב אכותי (רצוי מחנויות שמתמחות לאפיה)
100 מ”ל שמנת מתוקה
כף דבש או כף גלוקוזה (נועד להברקה)
אופן ההכנה:
סבלה שוקולד:
להכניס את כל החומרים למעבד מזון מלבד המים
ולערבב עד שנוצרת תערובת פירורית,להוסיף את כף המים ולהמשיך עד שמתגבש בצק
להוריד את הבצק ולרדד אותו בין 2 ניירות אפיה (ראו תמונה)
להעביר את נייר האפיה עם הבצק לתבנית התנור להניח מעל את הרינג
(ראו תמונה) אם אין לכם רינג תשטחו את הבצק תבנית האפיה
לאפות בחום 170 מעלות בטורבו במשך 13 דקות
להוציא ולהכין את ספוג לוז שוקולד (לא לכבות את התנור)
ספוג לוז שוקולד:
להקציף את החלבונים עם חצי כוס סוכר
את השוקולד, הקמח, ואגוזי לוז לטחון במעבד מזון
את החלמונים והשמן להוסיף לקצף החלבונים ולערבב עד שהם נטמעים
להוסיף את היבשים ולערבב בתנועות קיפול
לשפוך את התערובת מעל הבצק האפוי ולהכניס לתנור
לאפיה נוספת בחום 160 מעלות בטורבו במשך 18 דקות
להכניס קיסם ולוודא שהוא יוצא יבש
להוציא מהתנור ולקרר היטב
מוס ווניל:
להקציף את כל החומרים ביחד לקצף יציב אך לא נוקשה
(הקצף מתייצב עוד במקרר)
גנאש שוקולד:
להרתיח את השמנת והדבש
להוריד מהגז
להוסיף את השוקולד ולערבב היטב עד שנוצרת לכם
תערובת חלקה(רצוי לסנן את הגנאש ולוודא שאין גושים)
לשפוך מעל מוס הווניל (לוודא שהגנאש קר ולא חם)
להכניס למקרר ללילה.