עוגה עם שילוב טעמים מנצח
ניתן להחליף את החמאת בוטנים בריבת חלב/לוטוס/נוטלה
את הפתי בר ניתן להחליף בעוגיות חמאה/עוגיות לוטוס
את המסקרפונה ניתן להחליף בשמנת חמוצה/ריקוטה
תבנית 24/26
מתכון:
בסיס עוגיות
200 גר’ פתי בר
80 גר’ חמאה מומסת
ספוג וניל:
4 ביצים מופרדות
שקית סוכר וניל
חצי כוס סוכר
שקית פודינג וניל (80 גר’)
מוס מסקרפונה:
500 מ”ל שמנת מתוקה 38%
200 גר’ גבינת מסקרפונה
כף תמצית וניל אכותית
2 כפות פודינג וניל
חצי כוס סוכר
כוס חלב
7 גר’ ג’לטין מומס עם 35 גר’ מים
(לערבב היטב ולהניח בצד חצי שעה)
**אם רוצים להכין ללא ג’לטין לשים שקית פודינג שלמה
להקציף הכל ביחד עד להתייצבות
גנאש חמאת בוטנים
120 גר’ שמנת מתוקה
150 גר’ שוקולד לבן
2 כפות חמאת בוטנים
אופן ההכנה:
בסיס עוגיות:
לטחון את הפתי בר
לערבב עם החמאה מומסת ולשטח בתבנית
ספוג וניל:
להקציף את החלבונים עם הסוכרים
לקצף יציב מאד
להנמיך את מהירות המיקסר
להוסיף את החלמונים אח”כ
מוסיפים את הפודינג מערבבים עד להטמעה
לשפוך מעל הבסקויטים ולאפות בחום 160 מעלות בטורבו חצי שעה
להכניס קיסם ולוודא שהוא יבש ולצנן על השיש
מוס מסקרפונה:
**רצוי להוציא מהמקרר את המסקרפונה חצי שעה לפני הכנת העוגה
ממיסים את מסת הג’לטין 10 שניות במיקרו(לא להרתיח)
מקציפים את השמנת למרקם יוגורט רך
מוסיפים את כל החומרים חוץ מהגלטין
ומקציפים לקצף מעט יציב
מוסיפים את הגלטין בזרם דק כשהמיקסר
פועל על המהירות הגבוהה
שופכים את כל המוס מעל ספוג הוניל(חשוב שהספוג יהיה קר)
גנאש חמאת בוטנים:
ממיסים את השמנת מתוקה עם השוקולד הלבן לתערובת חלקה
מוסיפים את החמאת בוטנים מערבבים היטב
(רצוי להעביר מוט בלנדר על מנת שהגנאש יהיה חלק מאד)
יוצקים את הגנאש מעל העוגה
ומקררים לילה