עוגה מרשימה במראה והטעם שלה כל כך נימוח
שלא מפסיקים ליישר באמצע מרגישים מעין קריספיות נעימה
שמשתלבת היטב עם המוס ושכבת הספוג שוקולד
היא כל כך קלה להכנה שאתם הולכים לאמץ אותה לכל אירוע
אל תוותרו במתכון על הפולי קפה הם נותנים טעם וארומה של קפה
שלא ניתן להשוות לנס קפה
תבנית 26/24
מתכון:
ספוג שוקולד:
5 ביצים מופרדות
חצי כוס סוכר
100 גרם שוקולד מריר מומס
קראנץ עוגיות
200 גרם עוגיות שוקולד אכותיות
טחונות גס (אני הכנתי סבלה שוקולד
מהתחתית של עוגת הקרמבו וטחנתי גס)
80 גרם שוקולד מריר מומס
רבע כוס שמן
מוס קפה
350 מ”ל שמנת מתוקה 38%
חצי כוס פולי קפה
(למי שאין פולי קפה שישים כף וחצי נס קפה)
2 כפות פודינג ווניל
2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר(למי שאוהב מתוק)
חצי כוס חלב
אופן ההכנה:
ספוג קקאו:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב ונוקשה
מוסיפים את החלמונים והשוקולד המומס ומערבבים
בתנועות קיפול עד שהכל נטמע לתערובת חלקה
שופכים לתבנית ואופים 17 דקות בחום 160 מעלות בטורבו
מוציאים ומצננים, לאחר שהעוגה קרה דוחסים בעזרת האצבעות
מהצדדים ע”מ שתהיה בגובה אחיד
קראנץ עוגיות
ממיסים את השוקולד עם השמן לתערובת חלקה
מוסיפים את העוגיות ומערבבים היטב
שופכים את הקראנץ לספוג השוקולד ובעזרת כפית ובעדינות
מסדרים לשכבה אחידה.
מוס קפה:
מרתיחים את השמנת מתוקה
שוברים את הפולי קפה בעזרת כוס
ומכניסים לשמנת רותח מבשלים עוד דקה
מורידים מהגז ומכניסים למקפיא לשעה וחצי
עד שהשמנת התקררה היטב
מסננים את פולי הקפה מהשמנת
מקציפים את השמנת,סוכר פודינג ווניל והחלב
לקצף יציב אך לא נוקשה כלל
שופכים מעל הקראנץ ומקררים לילה
ניתן לפזר מעט נס קפה