עוגת מוס שוקולד חגיגית לפסח

5.8K

עוגה מצויינת לא רק לפסח
אפשר להכין ללא גלטין ההבדל
עם גלטין = מרקם מוס אוורירי
בלי גלטין מרקם של קצפת
תבנית 24
מתכון:
ספוג שוקולד:
4 ביצים שלמות
3/4 כוס סוכר
25 גרם נטורינה /חמאה מומסת
כף קמח שקדים
כף וחצי קורונפלור
כף קקאו
מוס שוקולד:
4 גרם גלטין מומס ב-20 גרם מים
200 גרם שוקולד מריר
כף דבש
120 מ”ל שמנת צמחית/או מתוקה
ובנוסף
300 מ”ל שמנת צמחית/מתוקה
לקישוט:
150 מ”ל שמנת מוקצפת
אופן ההכנה:
ספוג שוקולד:
מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר
לקצף יציב מאד
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים את
שאר החומרים מערבבים בתנועות קיפול
(רצוי לסנן את הקקאו והקורנפלור)
בזהירות לא לשבור את הקצף
לשפוך לתבנית(לא משומנת)
ולאפות בחום 160 מעלות בטורבו 35 דקות
להכניס קיסם ולוודא שהוא יבש, אם לא לאפות עוד
סירופ נס קפה:
להכין חצי כוס נס
מכף נס 2 כפות סוכר עם מים רותחים
לערבב היטב להמסה מוחלטת
בעזרת מברשת או כף
להרטיב מעט את הבסיס שיקבל עסיסיות
להזהר מלהרטיב מידי
מוס שוקולד:
את הגלטין מערבבים עם המים ולתת מנוחה לספיחה
20 דקות
להמיס את השוקולד הדבש והשמנת מתוקה לכבות את הגז
להוסיף את הגלטין ולערבב היטב עד להמסה
מוחלטת
(להזהר שהתערובת לא תהיה רותחת אלא חמה בלבד)
להניח בצד להצטננות בלבד
להקציף 300 גרם שמנת לקצף רך במרקם יוגורט
לשפוך את הקצף לתערובת השוקולד לקפל בתנועות
עטיפה לשפוך מעל הבסיס האפוי ולהכניס למקפיא
שעתיים
ניתן לקשט בשמנת מוקצפת מסביב
ללא גלטין:
להמיס את השוקולד השמנת והדבש
לקרר שעה במקפיא
להוציא ולהקציף בערך דקה וחצי
את ה300 גרם שמנת להקציף עם כף פודינג
לקצף יציב אך לא נוקשה
לאחד בין התערובות ולשפוך מעל הבסיסי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close