עוגת סברינה עסיסית

8.9K

סברינה קלאסית זה בצק שמרים דחוס שאליו
מוסיפים סירופ ע”מ לגרום לו מרקם עסיסי
את המתכון שלי בחרתי לעשות ללא שמרים
העוגה יוצאת מאד עסיסית עם טעמים עמוקים
תבנית 26/24
מתכון:
רצוי להתחיל עם הסירופ

5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
כוס קמח (140 גרם)
כוס פתי בר טחון דק(100 גרם)
כפית סולת
שקית אבקת אפיה
חצי כוס שמן
רבע כוס חלב(לפרווה-מיץ תפוז)
סירופ רום:
כוס סוכר
2 כוסות מים
רבע כוס משקה רום
גרידת תפוז ולימון
שנטילי ווניל:
250 מ”ל שמנת מתוקה
כף פודינג ווניל
שקית סוכר ווניל
רבע כוס חלב
אופן ההכנה:
מקציפים את החלבונים עם כוס סוכר
מנמיכים את מהירות המיקסר ומוסיפים
את החלמונים השמן והחלב
מערבבים את כל היבשים ביחד ומוסיפים לתערובת
מערבבים ביד בתנועות עטיפה שופכים לתבנית
ואופים ב160 מעלות בטורבו 35 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש
סירופ רום:
מרתיחים את כל החומרים ביחד
וממשיכים לבשל על הגז במשך 20 דקות
על אש נמוכה
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור שופכים כוס
מהסירופ על העוגה, מי שאוהב את העוגה מאד רטובה
שישפוך כוס וחצי ולקרר
שנטילי ווניל:
מקציפים את כל החומרים לקצף יציב אך לא נוקשה
ומזלפים מעל העוגה
ניתן לחתוך פירות עונה טריים ולהגיש עם העוגה

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close