עוגת פאדג’ ומוס פולי קקאו

5.6K

לבעלי אלישיב יש יומולדת בערב שבת חיפשתי עוגה שגם המראה שלה יהיה מרהיב
כשר לפסח וגם עוגה מושקעת לכבוד היומולדת שלו..
אם לא תמצאו פולי קקאו(יש תמונה איך זה נראה) ניתן להשתמש בפולי קפה מסוג קולומביה
המתכון מחולק לחלבי ופרווה
תבנית מס’24
מתכון לפאדג’:
100 גרם שוקולד חלב/מריר
100 גרם חמאה/מחמאה
140 גרם סוכר(כוס)
3 ביצים
2 כפות אבקת שקדים
2 כפות קורנפלור
חצי חבילה פודינג שוקולד
אופן ההכנה:
ממיסים את החמאה והשוקולד ביחד.
לערבב את הביצים סוכר ושאר תערובת היבשים להוסיף את השוקולד והחמאה ולערבב היטב
לשטח לתבנית בגודל 24 ולאפות 17 דקות בחום 155 מעלות בטורבו
מוס פולי קקאו:
80 גרם פולי קקאו(3/4 כוס)
(אפשר גם פולי קפה 50 גרם)
150 מ”ל שמנת מתוקה/שמנת צמחית
100 מ”ל חלב/סויה או חלב קוקוס
2 חלמונים
חצי כוס סוכר
150 גרם שמנת מוקצפת במרקם רך מאד/שמנת צמחית
7 גרם ג’לטין(כף)
רבע כוס מים
אופן ההכנה:
לשפוך את הגלטין עם רבע כוס מים ולהניח בצד בערך רבע שעה.
מרתיחים את החלב והשמנת ומוסיפים את פולי הקקאו מבשלים בערך עוד 4 דקות ומסננים(יש תמונה).
טורפים את החלמונים והסוכר
שופכים קצת מתערובת החלב הרותחת לתוך החלמונים ומערבבים היטב ושופכים את שאר תערובת החלב וטורפים שוב היטב מסננים את התערובת ומחזירים הכל לסיר לבישול של 5 דקות עד שהתערובת מסמיכה קצת.
מוסיפים את הגלטין ששמרנו בצד ומערבבים את התערובת הרותחת עם הגלטין ומניחים לקירור לפחות חצי שעה.
מקפלים את השמנת המוקצפת לתוך התערובת הקרה ויוצקים מעל הפאדג ומקפיאים שעתיים.

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close