עוגה חגיגית וטעימה בטירוף
אם אתם מכינים אותה לאורחים מומלץ להכין 2
מהסיבה שלא מפסיקים ליישר אותה
טיפים:
חמאת קקאו- ניתן לקנות בחנויות שמתמחות לאפיה
תפקידה לייצב את הגנאש ולגרום לו מעט קריספיות
ניתן לוותר אבל אז הגנאש יהיה נוזלי ולא יחזיק בעוגה
שוקולד חלב: רצוי להשתמש בשוקולד אכותי מאד
עם אחוזי קקאו גבוהים
ברס- אילו אגוזי לוז מסוכרים שמוסיפים קראנציות לציפוי רושה
קונים בחנויות שמתמחות לאפיה
כף גבינה: לא לוותר זה מאזן את המתיקות
*למטה יש צילומים לתהליך ההכנה
מתכון:
18 בסקויטים פתי בר
נס קפה לטבילה:
2 כפיות נס ו2 כפיות סוכר
למלא 3/4 כוס מים רותחים בשאר חלב
מוס:
200 מ”ל שמנת מתוקה 38%
250 גבינה מסקרפונה(קופסא)
כף גבינה 5%
2 כפות פודינג וניל
רבע כוס חלב
כפית תמצית וניל
חצי כוס סוכר
ציפוי רושה:
150 גרם שוקולד חלב
20 גרם שוקולד מריר
40 גרם חמאת קקאו
2 כפות שמן קנולה
120 מ”ל שמנת מתוקה
40 גרם ברס
אופן ההכנה:
שמים נייר כסף ומעל נייר אפיה
(שהנייר כסף יהיה יותר גדול מהנייר אפיה)
טובלים את הבסקויטים בנס קפה
מניחים את הבסקויטים כמו בתמונה
מוס מסקרפונה:
שמים את כל החומרים ביחד ומקציפים
לא להקציף לקצף נוקשה אלא מעט יציב
זה יתייצב במקרר
שמים באמצע לאורך את המילוי ומעט בצדדים
בעזרת הנייר כסף מרימים מהצדדים לסגירה
וסוגרים מעל עם הנייר כסף
כמו בתמונה
מכניסים למקפיא ללילה
ציפוי רושה:
ממיסים הכל ביחד
מצננים מעט, מוציאים את העוגה
מהמקפיא שופכים מעל חצי מציפוי הרושה
מה שנשאר מהציפוי
מקציפים 50 מל שמנת מתוקה עם השאריות ומזלפים מעל העוגה