העוגה כשרה לפסח וגם מתאימה לצליאקים
רינג 30*27 או תבנית אלומניום בינונית
**אני הכנתי בתבנית תנור סידרתי את הבצק לגודל 30*27
מתכון:
בצק פריך:
110 גר’ חמאה/מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
200 גר’ קמח שקדים
120 גר’ קורנפלור/קמח תפו”א
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
2 חלמונים
למילוי:
ריבת תות/אפשר ממרח שוקולד
קצף:
3 חלבונים
**שימו לב =בבצק רשום 2 חלמונים בקצף 3 חלבונים זה לא טעות אם תוסיפו עוד חלמון הבצק יהיה רך מידי ויתפורר
3/4 כוס סוכר
2 כפות פודינג וניל
חצי כוס קוקוס
אופן ההכנה:
חובה מעבד מזון:
מכניסים לקערת המעבד
את כל היבשים חוץ מהחמאה/חלמונים
טוחנים חצי דקה
מוסיפים את קוביות החמאה וטוחנים לפרורים
מוסיפים את החלמונים ומעבדים עד שמתגבש בצק
מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפיה
ומסדרים בתבנית או ברינג
אופים בחום 170 מעלות בטורבו 20 דקות
מצננים היטב
מילוי:
מורחים ריבה או שוקולד בזהירות רבה
הבצק מאד עדין
*רצוי לחמם מעט את הריבה למריחה קלה
קצף:
מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף נוקשה
מוסיפים את הקוקוס והפודינג
ומערבבים על המהירות הכי גבוהה שניה
מעבירים את הקצף מעל הריבה
מחזירים לתנור לאפיה בחום 160 מעלות בטורבו 30 דקות נוספות
מצננים היטב ורק אז חותכים למרובעים
ניתן לשמור במקפיא עד חודש
במקרר עד שבועיים