עוגת שוקולד וקצפת

22K

אני קוראת לה עוגת חירום מהסיבה
כשאורחים מחליטים להפתיע או כשאין כח
להכין עוגה זאת העוגה האולטימטיבית
אין אחד שלא אוהב אותה היא קלילה להכנה
קלילה בטעם וכמה שאכין אותה היא לא נמאסת לבני הבית
תבנית 26/24
מתכון:
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס אבקת שוקולית
2 כפות אבקת קקאו אכותי
חצי כוס שמן
חצי כוס חלב
כוס וחצי קמח
שקית אבקת אפיה
קצפת:
400 מ”ל שמנת מתוקה
2 כפות פודינג ווניל
(ניתן להחליף בכל פודינג שאוהבים)
2 שקיות סוכר ווניל
2 כפות סוכר
חצי כוס חלב
גנאש:
100 מ”ל שמנת מתוקה
120 גרם שוקולד חלב
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים שלמות עם הסוכר
לקצף יציב ונוקשה
מוסיפים את השמן והחלב בזרם דק
את כל היבשים מסננים ומוסיפים לתערובת
בפעמיים ומערבבים בתנועות קיפול (לא הרבה)
אופים בחום 160 מעלות בטורבו כ35 דקות
או עד שהקיסם יוצא עם פירורים
קצפת:
מקציפים מעט את השמנת
מוסיפים את שאר החומרים ומקציפים
לקצף רך ולא נוקשה מידי
(הקצפת מתייצבת עוד במקרר)
גנאש:
ממיסים את החומרים
מקררים עד שהגנאש מתייצב מעט
בעזרת כף מזלפים על העוגה

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close