רק המראה שלה יוקרתי בזכות הזיגוג
אבל היא כל כך קלה להכנה וזאת העוגת שוקולד
הכי רכה שאני מכירה.
ניתן לשים מעל רק גנאש לא חייב את הזיגוג
היא מצויינת לימי ההולדת גם למבוגרים וגם לילדים
אם עושים בתבנית אלומניום ניתן לשים גם 5 ביצים
תבנית 23 גובה 10
מתכון:
4 ביצים
כוס סוכר
כוס ו3/4 (240 גרם) קמח
2.5 כפות (25 גרם) קקאו אכותי
3/4 (110 גרם)כוס אבקת שוקולית
שקית אבקת אפיה
3/4 כוס(130 מ”ל) שמן
3/4 כוס (150 מ”ל)חלב
גנאש:
50 גרם שוקולד חלב
100 גרם שוקולד מריר
120 מ”ל שמנת מתוקה
כף דבש
זיגוג שוקולד(לא חובה)
120 מ”ל שמנת מתוקה
30 מ”ל חלב
60 גרם מים
100 גרם סוכר
כף גדושה דבש אכותי וסמיך
2 כפות קקאו אכותי
40 גרם שוקולד חלב
40 גרם שוקולד מריר
40 גרם מסת גלטין
(8 גרם גלטין מעורבב עם 40 מ”ל מים ןלהניח בצד 20 דקות)
50 גרם מירור או נאפז
2 כפות שמן
גרם אבקת צבע מאכל אדום(לא חובה)
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים שלמות עם כוס סוכר
לתערובת תפוחה ויציבה
לאחר מכן מוסיפים בזרם דק את השמן והחלב
מסננים את כל היבשים במסננת מערבבים היטב
ומוסיפים לקצף הביצים מערבבים קלות בתנועות עטיפה
שופכים לתבנית ואופים
בחום 155 מעלות בטורבו 45 דקות
גנאש:
ממיסים את כל החומרים ביחד מקררים עד שהתערובת יציבה
ונוחה למריחה.
זיגוג שוקולד:
מחממים את השמנת,החלב,מים,סוכר והדבש
את שאר החומרים שמים בתוך כד מזיגה
לאחר שתערובת השמנת רתחה שופכים לתוך הכד
ומבלנדרים עם מוט בלנדר
מסננים ומצננים לחום 26 מעלות
הרכבה:
לאחר שהעוגה התקררה מורחים את הגנאש מלמעלה
שהעוגה תראה חלקה
מקפיאים רבע שעה
מוציאים ושופכים רבע מהזיגוג ושוב מקפיאים
40 דקות
לאחר מכן שופכים שוב את הזיגוג ומקפיאים שעה
מחלצים מהתבנית וניתן לשמור במקרר