זאת העוגה שאחותי ענתי הכי אוהבת
ולכן הייתי חייבת שיהיה מתכון באתר ע”מ
שאחסוך את הטלפון השבועי שלה לקבלת מתכון (תמיד
היא מתקשרת שאני עסוקה חח)
עוגה טעימה פשוטה ואוורירית מאד
תבנית 26
מתכון:
6 ביצים
כוס סוכר(150 גרם)
קצת פחות מחצי כוס שמן(80 מ”ל)
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי(150 מ”ל)
גרידת תפוז
כוס וחצי קמח(210 גרם)
שקית אבקת אפיה
100 גרם שוקולד מריר
רבע כוס שמן
אופן ההכנה:
ממיסים את השוקולד והשמן לתערובת חלקה
מניחים בצד להצטננות.
מפרידים את הביצים ומקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר
לתערובת יציבה אבל לא נוקשה
מקציפים את החלמונים עם החצי כוס סוכר שנותר
לתערובת קצת תפוחה מוסיפים בזרם דק את השמן
ולאחר מכן מורידים את מהירות המיקסר לאחד ומוסיפים לסירוגין את המיץ והקמח
בשלוש פעמים (לא לערבב מידי שהפעולה תהיה קצרה)
לאחר מכן בתנועות עטיפה מוסיפים את קצף החלבונים גם בשלוש פעמים
מפרישים רבע מהתערובת ומוסיפים את תערובת השוקולד ומערבבים
בתבנית משומנת שמים כל פעם שכבה מכל תערובת ולוקחים קיסם ארוך
מערבבים בתנועה סיבובית פעם אחת.
אופים בחום 155 מעלות בטורבו 40 דקות