בצק פריך יחודי שניתן להשתמש בו לכל מיני פאי
אפשר להוסיף מעט ג’לטין בעוגה להתייצבות למרות שהיא יציבה
אך החיתוך והיופי שלה שונה עם ג’לטין
למי שרוצה להוסיף
7 גר ג’לטין+35 מ”ל מים לערבב הכל היטב
להשאיר לספיחת נוזלים חצי שעה
להמיס(לא להרתיח) להוסיף חלק ממסת הגבינה לגלטין לערבב היטב
לשפוך לשאר התערובת ולערבב היטב
תבנית 24
מתכון:
לסבלה שוקולד לבן:
125 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
200 גרם קמח שקדים
100 גרם קורנפלור/או קמח תפוחי אדמה
חצי כוס סוכר
גרידת לימון(אופציונאלי
100 גרם שוקולד לבן(אפשר לוותר למי שלא רוצה)
חלמון
מילוי שמנת:
500 גרם שמנת מתוקה 38%
גביע שמנת חמוצה 15% שומן
150 גר’ גבינה לבנה 9%
שקית פודינג וניל
3/4 כוס חלב
חצי כוס סוכר
2 שקיות סוכר וניל
אופן ההכנה:
טוחנים את הקורנפלור,שוקולד לבן,קמח שקדים ,גרידת לימון וסוכר
במעבד מזון(אם אין מעבד לגרד את השוקולד הלבן ולשים את כל היבשים בקערה)
להוסיף את החמאה והחלמון ולעבד לבצק
לחלק לחצי
חצי לתבנית וחצי לשטח על יד
לאפות בחום 160 מעלות חצי שעה
להוציא את החלק השני ולטחון במעבד מזון או למעוך לפירורים בעזרת מזלג
מילוי שמנת:
להקציף את כל החומרים יחד לקצף יציב מאד
לשפוך מעל הבצק ולפזר מעל פירורים
….ניתן לשים שקף מסביב לעוגה לשוליים חלקים ויפים