עוקץ הדבש

17.1K

אל תתבלבלו מהשם זאת אינה עוקץ הדבורה
אלא כשמה כן היא “עוקץ הדבש”
בזכות תערובת האגוזים מעורבבים עם חמאה סוכר וקמח
שמקרמלים בתנור ומעל מזגגים טופי קרמל מה שמעניק לעוגה טעם
אלוהי משובח
היא גם יפייפיה להגשה בסוף ארוחת החג
ניתן להכין מראש ולהקפיא
תבנית 24
מתכון:
4 ביצים שלמות
חצי כוס סוכר חום כהה
חצי כוס סוכר לבן
180 מ”ל שמן
חצי כוס דבש (100 מ”ל)
חצי כוס סילאן(100 מ”ל)
280 גרם קמח תופח(2 כוסות)
150 מ”ל כוס קפה 
תערובת אגוזים:
כוס אגוזי מלך חתוכים גס מאד
40 גרם חמאה/נטורינה רכה מאד
3 כפות קמח
שקית סוכר וניל
טופי קרמל מלוח:
140 גרם סוכר
כף גלוקוזה
פחות מגרם מלח אטלנטי
20 גר’ חמאה/נטורינה
100 מ”ל שמנת מתוקה/צמחית
אופן ההכנה:
מקציפים את הביצים שלמות עם שני הסוכר
במשך 8 דקות לתערובת יציבה ותפוחה
מערבבים את כל הנוזלים ביחד
יוצקים לקצף ומערבבים להיטמעות
מוסיפים את הקמח ומערבבים קלות
שופכים לתבנית לא משומנת
אופים בחום 155 מעלות בטורבו 50 דקות
תערובת האגוזים:
מערבבים הכל ביחד
ואופים בחום 170 מעלות 20 דקות
לערבב פעם אחת באמצע
לקרר לחלוטין
טופי קרמל מלוח:
להמיס את הסוכר והגלוקוזה עד שמקבלים צבע עינברי
מוסיפים את השמנת(לחמם קלות) כל פעם קצת
ולערבב היטב (זהירות התערובת רותחת)
מוסיפים את החמאה ומערבבים
מנמיכים את הלהבה להכי נמוך ומבשלים עוד 5 דקות
הרכבה:
שמים מעל העוגה את האגוזים
שופכים מעל טופי
ומגישים

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close