עקיצת הדבורה

9.5K

העוגה מותאמת לצליאקים והיא טעימה בטירוף
יותר טעימה מהעוגה המקורית עם בצק השמרים
מכוון שבגירסה הזאת היא עסיסית לאורך זמן
רצוי להתחיל בהכנת הנוגטין
תבנית 30*10
מתכון:
לנוגטין:
140 גרם מיקס אגוזים(מלך,פקאן,שקדים פרוסים)
50 גרם חמאה
כף דבש
2 כפות סוכר לבן
2 כפות סוכר חום כהה
100 מ”ל שמנת מתוקה
לבצק שקדים:
כוס וחצי אבקת שקדים
3/4 כוס סוכר
3 ביצים מופרדות
2 כפות קורנפלור
כפית אבקת אפיה
40 גרם חמאה
חצי כוס שמנת מתוקה
שנטילי ווניל:
250 מ”ל שמנת מתוקה
כף פודינג וניל
רבע כוס חלב
אופן ההכנה:
נוגטין:
קולים את תערובת האגוזים בחום 170 מעלות
10 דקות מקררים וקוצצים אותם
מחממים בסיר את החמאה 2סוגי סוכר,דבש
ושמנת מתוקה להמסה מלאה מוסיפים את תערובת
האגוזים ומבשלים עוד 5 דקות
מצננים מעט ומכניסים למקפיא עד שהיא מתייצבת קלות
בצק שקדים:
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב
מערבבים את שאר החומרים ביחד
מקפלים את תערובת החלבונים פעמיים בתנועות עטיפה
מחלקים את התערובת ב2 תבניות ואופים 20 דקות
לאחר מכן מוציאים את הנוגטין מהמקפיא ובעזרת כף
מחלקים אותה מעל בצק השקדים מחזירים לאפיה ואופים
עוד 10 דקות
מוציאים ומצננים היטב
שנטילי ווניל:
מקציפים את השמנת מתוקה עם הפודינג והחלב
לתערובת יציבה
מכניסים לשק זילוף ומזלפים מעל הבצק האפוי
סוגרים עם הבצק השני ומזלפים באמצע(ראו תמונות)

מזלפים את הקצפת על חתיכה אחת של הבצק
סוגרים את היריעה השניה ומזלפים מעל
Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close