זה הפאי הכי אהוב עלינו במשפחה
רכות החומרים ושילוב הרכיבים
נותן חגיגה של טעמים בפה
את הבטטה ותפוח”א אני קולפת
בקולפן לרצועות עבות ודקות
לכן הבטטה נאפית טוב ומקבלת מרקם נימוח
ושכבות יפות נוצרות בפאי
תבנית 24
מתכון:
בצק:
280 גרם קמח(2 כוסות)
200 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
חופן עלי רוזמרין טריים
3 כפות בצל מטוגן מיובש(תבלין שקונים)
ביצה
מילוי:
תפו”א אחד
בטטה אחת
את שניהם מקלפים בעזרת קולפן לרצועות
רחבות ודקות
3 בצלים בינונים חתוכים לרצועות
מטגנים אותם רק עד שהם שקופים
רויאל פלפל שחור
250 מ”ל שמנת מתוקה
כפית פלפל שחור גרוס
חצי כפית קינמון
כף שטוחה של מלח
2 ביצים
אופן ההכנה:
מכניסים למעבד את הקמח הרוזמרין והבצל
וטוחנים לאבקה
מכניסים את החמאה ומעבדים בפולסים
לתערובת פירורים
מוסיפים את הביצה וממשיכים לעבד בפולסים
עד שמתגבש בצק
מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפיה
מורידים נייר אחד
את השני עם הבצק הופכים מעל התבנית
ומסדרים גם בדפנות
מקפיאים את התבנית עם הבצק רבע שעה
אחכ אופים בחום 180 מעלות 13 דקות
מוציאים ומסדרים את רצועות הבטטה והתפו”א
בשכבות
שכבה בטטה ומעל בצל
וכך עד שהכל נגמר
מערבבים את כל חומרי הרויאל היטב ושופכים
בזהירות לתוך הפאי
מפזרים מעל פתיתי מוצרלה
אופים בחום 170 מעלות בין חצי שעה ל-40 דקות