המראה של העוגה הזאת חגיגי ומרהיב במיוחד
ניתן לשים איזה פירות שאוהבים
גם בפננסייר פיסטוק ניתן להחליף עם כל אגוז אחר
או אבקת שקדים
העוגה הזאת כתובה בגרמים ע”מ שיצא לכם מדוייק
לכן לא ניתן להמיר לכוסות או כפות.
רינג 22
מתכון:
לקלתית:
200 גרם חמאה קרה
300 גרם קמח
40 גרם אבקת שקדים
30 גרם קוקוס
2 שקיות סוכר ווניל
60 גרם אבקת סוכר
חלבון
פננסייר פסטוק:
60 גרם פיסטוק קלוי טחון דק
20 גרם אבקת שקדים
3 חלבונים(את החלמונים תשמרו לקרם ווניל)
80 גרם אבקת סוכר
כפית מחית פיסטוק
80 גרם חמאה מומסת
קרם ווניל:
300 מ”ל חלב
3 חלמונים
כפית תמצית ווניל אכותית
30 גרם קורנפלור
20 גרם קמח
100 גרם סוכר
שקית סוכר ווניל
אופן ההכנה:
מעבדים את כל חומרי הבצק לתערובת פירורית במעבד מזון מלבד החלבון
מוסיפים את החלבון ומעבדים קלות עד שהבצק מתאחד
מרדדים את הבצק קורצים אותו לגודל התבנית
מהדקים היטב ומכניסים למקפיא לרבע שעה
לאחר רבע שעה אופים באפיה עוורת בחום 170
מעלות בטורבו כרבע שעה בנתיים מכינים את הפננסייר
פננסייר פסטוק:
להמיס את החמאה
במקסר עם וו גיטרהלערבב את כל היבשים עם החלבון והמחית
להוסיף בזרם דק את החמאה, יוצקים את הפננסייר לקלתית
ואופים בחום 160 מעלות בטורבו 16 דקות
קרם ווניל:
מערבבים את הקמח,קורנפלור,סוכר ווניל,סוכר,חלמונים לתערובת חלקה
מרתיחים את החלב עם התמצית ווניל
שופכים מעט מהחלב הרותח לתערובת החלמונים (השוואת טמפרטורות)
מערבבים היטב שופכים את כל התערובת לחלב וממשיכים לבשל עד שהתערובת מסמיכה
מקררים היטב.
מזלפים את קרם הווניל מעל הפננסייר מסדרים מעל
פירות חתוכים ומורחים מעל נאפז’