פאי קראנץ טופי קרמל ומוס מסקרפונה

4.8K

אחת העוגות שתאמצו להכין לכל אירוע
אין אחד שלא עף עליה.
לבסיס אתן יכולות להשתמש באיזה אגוז שתרצו
פיסטוק,פקאן,מלך,לוז
אני השתמשתי בלוז כי אני אוהבת את טעם הפרלינה
תבנית פאי 24
מתכון:
בסיס קראנץ:

150 גר’ בסקויטים
70 גר’ לוז קלוי
90 גר’ חמאה מומסת
טופי קרמל:

180 גר’ סוכר
150 מ”ל שמנת מתוקה
50 גר’ חמאה
קורט מלח (אופציונלי)
מוס מסקרפונה:
250 מ”ל שמנת מתוקה 38%
גבינת מסקרפונה
50 גר’ סוכר
2 כפות פודינג וניל
כפית תמצית וניל משובחת
אופן ההכנה:
בסיס קראנץ:

טוחנים את הבסקויטים והאגוזים
מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב
משטחים בתבנית הפאי כולל דפנות
מעבירים לאפיה ב170 מעלות בטורבו 10 דקות
טופי קרמל:
מחממים מחבת היטב
שופכים שכבה דקה של סוכר(לעבוד על חום בינוני)
לאחר שהסוכר חצי נמס להוסיף את שאר הסוכר(לפזר מעל בשכבה אחידה)
לא לערבב מידי ע”מ שלא תווצר קריסטליזציה
ממש לערבב מעט בצדדים
כשהסוכר הופך לצבע עינברי(לא כהה מידי)
שופכים כל פעם מעט מהשמנת ומערבבים היטב
מפזרים מעל מעט מלח
נותנים לטופי לבעבע עוד 2 דקות ומורידים מהגז
כשהשמנת חמימה (לא רותחת ולא קרה מידי)
מוסיפים את קוביות החמאה כל פעם קוביה
ומערבבים היטב.
יוצקים את הטופי מעל הקלתית ומכניסים לקירור חצי שעה
להתייצבות.
מוס מסקרפונה:
מקציפים את כל החומרים לקצף יציב
מוציאים את הקלתית עורמים את המוס מעל הטופי
ובעזרת כף מסדרים את הקצף
היופי שיש ערמת קצף בצורה אקראית


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close