פוקאצה זהו סוג של לחם שניתן לשלב
בו מעל ירקות קלויים וכל מה שתחפצו
אני אופה את הפוקאצה על אבן שמוט
לקבל מרקם קריספי אבל זה לא חובה
מתכון ל-6 פוקאצות
מתכון:
קילו קמח
2.5 כפות שמרים
800 מ”ל מים
כף מלח
כף סוכר
אופן ההכנה:
לשים את כל חומרי הבצק
עם וו גיטרה(זה לא טעות)
במשך 5 דקות
נותנים מנוחה 5 דקות ושוב לשים 5 דקות
מורידים את הבצק למשטח משומן מאד
מחלקים ל6 עיגולים
חותכים 6 ניירות אפיה מלבניות
כל עיגול פותחים על נייר אפיה לצורה אובלית
מניחים איזה ירקות שרוצים
עגבנית שרי,חציל קלוי,פלפל קלוי,עשבי תיבול
להתפיח שעה
ולהכניס לתנור מחומם 230 מעלות
12 דקות או עד שמשחים