פילו במילוי ריקוטה וסירופ מי ורדים

488

את העוגה הזאת אנחנו מכינים תמיד
בחול מועד או סתם לאיזה בוקר כייפי
לאכול אותה חמה מהתנור
במקרר היא גם משתבחת
ניתן לשים איזה גבינה שאוהבים
אני בחרתי בריקוטה כי היא קלילה
עם טעם ניטרלי ומתאימה לאפיה
תבנית 30*30
מתכון:
חבילת עלי פילו של שמרית
100 גרם חמאה מומסת
מילוי:
500 גרם ריקוטה
2 כפות קורנפלור
ביצה אחת
2 שקיות סוכר וניל
חצי כוס סוכר
כפית תמצית וניל
סירופ סוכר:
כוס סוכר
חצי כוס מים
כף מיי ורדים
לימון סחוט
לקראסט:
חצי כוס פיסטוק קצוץ גס
אופן ההכנה:
מחלקים את חבילת הפילו לחצי
(חצי לתחתית וחצי מעל)
משמנים את התבנית
משמנים כל עלה ומניחים בתחתית
כך חצי חבילה ראשונה
מילוי:
מערבבים את כל החומרים ביחד
ומניחים על החצי הראשון
ממשיכים לשמן את החצי השני ומניחים מעל המילוי
חותכים למרובעים גדולים (כמו בתמונה למטה)
בעזרת סכין חדה
ומכניסים לאפיה 180 מעלות 40 דקות
או עד שמזהיב
לקראת 10 דקות אחרונות של אפיה
לפזר מעל הפילו את הפיסטוק ולהחזיר ל8 דקות
אפיה בכדי לקלות את הפיסטוק
סירופ:
מרתיחים הכל ביחד
(להכין מראש)
כשהעוגה יוצאת חמה מהתנור בעזרת כף
לפזר מעל את הסירופ
ניתן להגיש חם
וגם ניתן להכניס למקרר שם היא משתבחת



כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close