קומפוט זה הקינוח המועדף עלינו לאחר ארוחות כבדות
חגיגיות או סעודות שבת
לשתות חצי כוס קומפוט קר מאד
אין יותר מרווה ומענג מזה
מתכון:
סיר קוטר 24
כוס שזיפים מיובשים ללא גלעין
כוס משמיש מיובש
כוס תפוחים מיובשים
2 כוסות תפוחים מסוג גרנד סמית
חתוכים לקוביות בינוניות
חצי כוס צימוקים
חצי כוס חמוציות
חצי כוס תאנים מיובשים(אופציונאלי)
2 שקיות סוכר וניל
כף דבש
חצי כוס סוכר קנים
מקל קינמון
2 כוכבי אניס
חליטת תה של פירות יער
(אלה שקונים במשקל)
אני שמה חצי כוס בתוך שקית מבד קשורה ושמה בתוך הסיר
כוס יין אדום חצי יבש
כפית מי זהר (אופציונלי)
4 כוסות מים
כף קורונפלור
אופן ההכנה:
מרתיחים את כל המרכיבים חוץ מהקורנפלור
לאחר שהכל רתח והתבשל 10 דקות
מוסיפים את הקורנפלור שמעורבב עם רבע כוס מים
ומבשלים עוד דקה
מוציאים את מקלות הקנמון והאניס
ומעבירים למקרר