בשביל להגיע לקוסקוס במרקם ענן ונימוח בפה
צריך קוד בבחירת סולת טריה ואכותית (צירפתי תמונה למטה)
אין קיצורי דרך,לאוכל אכותי וטעים צריך להשקיע
אז מתכון זה למשקענים
כשמגיע חג או ארוע אני מכינה שבוע מראש,מקפיאה
מפשירה ומחממת שוב בסיר אדוי
קילו סולת
הכוסות במתכון זה לשתיה קרה חד פעמי
מתכון:
שקית סולת
חצי כוס שמן
כף מלח
כף שטוחה כרכום(למי שאוהב צהוב)
כוס מים מהברז
לפעם השניה:
4 כוסות מים רותחים
אופן ההכנה:
שופכים את הסולת לקערה גדולה
יוצקים את השמן והמלח ומערבבים היטב בידיים
יוצקים חצי כוס מים ופותחים עם הידיים דקה
נותנים מנוחה 10 דקות
אח”כ שוב יוצקים את החצי השני ופותחים בידיים עוד דקה
שופכים את הקוסקוס לסיר קוסקוסייר
ומבשלים באידוי 40 דקות ראשונות
לאחר 40 דקות שופכים את הקוסקוס שוב לקערה גדולה
יוצקים 4 כוסות מים רותחים,בעזרת מזלג מערבבים קלות
מכסים בשקית אשפה גדולה ונותנים מנוחה חצי שעה
לאחר חצי שעה
מסננים ושופכים שוב לקוסקוסייר(סיר מיוחד)
ומבשלים באידוי עוד שעה)
בזמן הזה פותחים את הסיר פעמיים לערבב שוב
שכל האדים יטמעו בקוסקוס
לאחר שעה שופכים שוב לקערה מכסים בניילון שעה
**אני מסננת שוב
מתכון למרק:
בצל בנוני חתוך לרבעים
גזר חתוך לעיגולים
קישוא זוקיני חתוך לעיגולים
רבע דלעת חתוכה
רבע כרוב חתוך לשלוש
צרור עלי סלרי
2 תפוחי אדמה חתוכים
(ניתן להוסיף כמות ירקות שמתראימה למשפחה)
אופן ההכנה:
מחממים סיר עם כף שמן
מוסיפים את הירקות ומטגנים 2 דקות
יוצקים מים עד למעל הירוקות
מוסיפים מלח,חצי כף כרכום
מבשלים חצי שעה
בתאבון