קיש זה מתאים לכל ארוחה בשרית
וגם לארוחת שבועות למי שאלרגי למוצרי חלב
רינג 18/20
מתכון:
לקלתית:
150 גר’ נטורינה בטעם חמאה
150 גר’ קמח (כוס+כף)
20 גר’ אבקת שקדים(2 כפות)
כפית שטוחה מלח
חצי כפית פלפל שחור גרוס
כפית סוכר
מילוי:
20 גר’ נטורינה בטעם חמאה
בצל סגול חתוך לקוביות
2 בטטות חתוכות לקוביות
50 גר’ עדשים שחורות (1/3 כוס)
חצי כף מלח
2 כפות סוכר חום
2 כפות סילאן
כפית פלפל שחור גרוס
רויאל:
ביצה
60 מ”ל שמנת צמחית/חלב שקדים
קורט קינמון(אופציונאלי)
אופן ההכנה:
מעבדים את כל החומרים במעבד מזון
עד להתגבשות בצק
מרדדים את הבצק בין שתי ניירות אפיה
ומקפיאים 10 דקות
מסדרים את הבצק בתוך הרינג ומחוררים במזלג את התחתית
מקפיאים שוב רבע שעה
אופים בחום 170 מעלות בטורבו 12 דקות
מילוי:
מבשלים את העדשים במים רבע שעב ומסננים
ממיסים במחבת 20 גר’ נטורינה בטעם חמאה ו2 כפות שמן זית
מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה
מוסיפים את התבלינים והבטטות
מטגנים 10 דקות
מוסיפים את העדשים ומבשלים עוד 10 דקוטת
מקררים מעט
שופכים את כל התערובת לקלתית
יוצקים את הרויאל בעזרת כף מעל הבטטות
אופים בחום 180 מעלות חצי שעה