קיש בצל סגול ופטריות

13.2K

זה אחד הקישים הכי טעימים ומבוקשים אצלי בשבועות
שילוב הטעמים בין בצל סגול פטריות ופלפל שחור הוא שילוב מנצח בין מתקתקות לחריפות..
תבנית או רינג 23
מתכון:
בצק:
150 גרם חמאה קרה
כוס וחצי קמח(220 גרם)
2 כפות בצל מיובש(לא לוותר)
כפית מלח
כפית סוכר
ביצה אחת
2 כפות שמנת לבישול
מילוי בצלים ופטריות:
40 גרם חמאה
2 בצלים סגולים בינונים חתוכים לרצועות
קופסא וחצי של פטריות טריות
(300 גרם)-חתוכות לרצועות
קצת מלח ופלפל שחור
200 גרם גבינה צהובה מגורדת
רויאל:
200 מ”ל שמנת בישול
2 ביצים
קורט אגוז מוסקט
קצת מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
מכניסים את כל חומרי הבצק למעבד מזון ומערבבים בפולסים לתערובת פירורית,
מוסיפים את הביצה ו2 כפות שמנת לבישול וממשיכים לערבב עד שמתגבש בצק.
לוקחים את הבצק ומרדדים בין 2 ניירות אפיה
ומרכיבים לתבנית(אם הבצק דביק לרדד עם מעט קמח)
אופים אפיה עוורת
(מניחים נייר כסף על הבצק ושופכים חומוס או כל קטניה אחרת וסוגרים מעל עם נייר כסף)
אופים את הבצק בחום 170 מעלות 15 דקות
לאחר מכן מוציאים את נייר הכסף עם החומוס ומחזירים לאפיה נוספת של 5 דקות
בנתיים מכינים את תערובת הבצלים/פטריות:
ממיסים את החמאה במחבת ומוסיפים את הבצל מאדים 3 דקות
ומוסיפים את הפטריות ומאדים 4 דקות
שופכים את התערובת על הקלתית(חצי אפויה) מפזרים מעל את הגבינה הצהובה
ומכינים את הרויאל:
מערבבים את כל חומרי הרויאל
שופכים מעל הבצלים/פטריות
אופים בחום 170 מעלות בטורבו עוד 30 דקות

Close
Your custom text © Copyright 2020. All rights reserved.
Close