הקיש הזה מרהיב ביופיו ובטעמו בזכות
העשבי תיבול וגבינת הפטה שילוב טעמים מנצח
תבנית 24:
מתכון:
לקלתית
210 גרם קמח(כוס ו3/4)
180 גרם חמאה קרה
כפית מלח
ביצה
2 כפיות תבלין קצח
מילוי ברוקולי וגבינות:
חצי חבילת ברוקולי קפוא
בצל סגול גדול
200 גרם גבינת פטה מגורדת
150 גרם גבינת קשקבל מגורדת
100 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
6 עלי בזילקום
קורט עלי תימין
רויאל
250 מ”ל שמנת מתוקה
2 ביצים
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כף קמח
אופן ההכנה:
מערבבים את כל חומרי הבצק חוץ מהביצה
במעבד מזון בפולסים קצרים
מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שמתגבש בצק
מרדדים את הבצק בתוך התבנית
ואופים באפיה עוורת 15 דקות
(אפית עיוורת-שמים על הבצק נייר כסף ומעל חומוס וסוגרים בנייר כסף)
בחום 160 מעלות בטורבו
לאחר 15 דקות מורידים את החומוס ונייר הכסף ואופים עוד 5 דקות
מילוי ברוקולי וגבינות:
חולטים את הברוקולי 7 דקות במים רותחים
מסננים ומניחים מעל הקלתית האפויה למחצה
מוסיפים את שאר החומרים
רויאל:
מערבבים היטב את כל החומרים ושופכים מעל תערובת הברוקולי
אופים 30 דקות ב160 מעלות בטורבו